Zsidó ételekkel készül egy új bisztró a Belvárosban
Új bisztró nyílik a régi, pesti zsidó negyed közepén, ahol nem a vallás, hanem a gasztronómia irányából közelítenek a zsidósághoz.
Új bisztró nyílik a régi, pesti zsidó negyed közepén, ahol nem a vallás, hanem a gasztronómia irányából közelítenek a zsidósághoz.
A forrócsokit mindenki szereti, de talán nem mindenki tudja elkészíteni. Pedig nem kell hozzá más, csak fűszer és lélek.
Bezárt az Andrássy út százéves cukrászdája, a Lukács – írja a Fűszer és Lélek blog szerzője.
Szerintünk a mindenkori közétkeztetők nagyon is jól tudják, mi az a gezemice. Legfeljebb a menzázó ifjúságnak lehet kínai ez az ősmagyar szó, ami gazmota alakban gizgazt jelentett.
Hányszor hallottuk, hogy a pénz nem boldogít. Meg hogy nem azért élünk, hogy együnk. De akkor, hogy is van? Kihúzzuk valahogy az elejétől a végéig ezt a földi izét, s ennyi?
Mit csinál egy nő a Wekerlén, aki januártól hivatalosan munkanélküli, és egyedül neveli négy gyermekét?
Nész gadol hajá sám - nagy csoda történt, amikor i.e.164-ben a makkabeusok felszabadították Jeruzsálemet és a Szentélyt a szíriai görögök elnyomása alól.
Mi mással dolgozna Albertkázmérpusztán egy kézműves csokoládékészítő, mint belga Callebaut alapanyagokkal. Ha már egyszer Brüsszelben tanult a csokiakadémián.
Újra s újra a kályhától indulunk ki, vagyis folyton a nagymamák főztjét emlegetjük. Szó se róla, van is miért.
A teljesen felesleges, használhatatlan, és idióta konyhai szerszámokat gyűjtötte össze a Fűszer és lélek gasztroblog.
Nem csodálkoznánk, ha kétszáz forinttal lassan egy doboz gyufáért, na jó, legalább családi kiszerelésben, küldenének minket a boltba.
Még néhány nap és a libák megszállják a konyhákat. Nem valószínű, hogy bárhol is ellenállásra számíthatnak.